Pàgines

dijous, 1 de setembre del 2011

QUÈ LLEGEIXES?




Dins del Pla de Foment per la Lectura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Institució de les Lletres Catalanes desenvolupa el nou portal Què llegeixes?. I ho fa amb la col·laboració del Departament d'Educació i la Subdirecció General de Biblioteques, i amb el suport de Vilaweb. Aquest fòrum sobre llibres neix després de l'èxit del "Què llegeixes? Connecta't als llibres!" creat l'any 2005, i després de l'interès dels participants del primer QL? a eixamplar les eines del primer portal i crear un espai de trobada i comunicació entre lectors.

"Quellegeixes.cat", finançada per la Generalitat, és sobretot una xarxa social dedicada al foment de la lectura. Funciona amb continuïtat des del 2007 i ja té més de 7.500 usuaris registrats, xiquets, joves i adults, que parlen de llibres, juguen i competeixen. El fòrum permet compartir lectures i recomanacions. I pel que fa a l'àmbit escolar, se'n pot dir el mateix: la web és una eina molt valuosa.

A la base de dades ja hi ha 5.000 llibres introduïts pels internautes, amb puntuacions i comentaris a l'estil Twitter. Hi ha apartats per a tots els gustos. Entre els jocs, els "quellegistes" troben la "pregunta del dia", el "posa'm a prova" i la "superpregunta", a més d'un apartat de jocs creats pels mateixos usuaris. El joc és essencial per acostar els més menuts al món de la lectura, que té una difícil competència amb altres distraccions.


CONFERÈNCIA de Carlota Torrents

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada