Pàgines

dimarts, 4 d’octubre del 2011

RACC, EDUCACIÓ I MOBILITAT




Educació 2.0 per a una mobilitat sostenible

Informació, formació i conscienciació són aspectes essencials per a promoure la mobilitat sostenible i reduir la sinistralitat a les carreteres. Adreçar-nos als nens i joves és fonamental per a construir uns ciments sòlids en què es pugui sustentar una consciència ciutadana sobre la importància del civisme, el respecte a les normes, la prudència i la responsabilitat.

RACC Educa, el nou programa educatiu on-line del RACC, desenvolupat amb la col·laboració del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, suposa una alternativa innovadora a les iniciatives existents fins ara per a fer-ho, ja que s’adreça de tu a tu als escolars a través d’un videojoc.

El programa s’estructura en forma d’aventura gràfica. Els participants han de superar diversos jocs, amb una dificultat i uns objectius adaptats a cada franja d’edat. RACC Educa es divideix en tres nivells, que reflecteixen els mitjans de transport que fan servir els menors en diverses etapes de la seva vida i els reptes que han de superar per a desplaçar-se amb seguretat.

Aquest nou format permet treballar tant a l’escola com a casa, i en grup o de manera individual. Cada activitat està acompanyada d’una guia didàctica per a orientar i oferir activitats alternatives a docents i a pares. A més, tots els participants poden formar part d’una comunitat virtual, creant i compartint jocs amb la seva xarxa d’amistats. Per a poder jugar només cal accedir a www.racceduca.cat i registrar-s’hi gratuïtament.




amb vídeo explicatiu i jocs que es poden provar sense registrar-se.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada