Pàgines

dimecres, 7 de març del 2012

JOCS FLORALS I LITERARIS ESCOLARS 2012




XXXII Jocs Florals i Literaris Escolars
Termini màxim de presentació: dimecres 25 d' abril de 2012


Els Jocs Florals i Literaris Escolars del curs 2011-2012 es regiran per les següents
Bases


Les composicions s'han de presentar en els següents fulls:




 
Flor Natural. Persones que estimem (família, amistats, veïnat, mestres...); animals i plantes als quals tenim afecte (els animals domèstics, les flors del balcó o del jardí, la planta que ens van regalar, l'arbre que vam plantar…); coses que ens desperten sentiments molt especials (una joguina, un llibre, casa nostra…).

Englantina. Allò que ens crida l'atenció, que ens sorprèn, que ens agrada, que trobem a faltar, que voldríem diferent… de qualsevol aspecte relacionat amb el país: llengua, història, paisatge (rius, muntanyes, valls, platges), clima, gent del carrer, gent important, el tarannà de la gent, pobles i ciutats (els seus carrers, places, monuments, cases i edificis, parcs i jardins, cotxes, veïns…), riquesa, recursos, visitants, cultura.

Viola. Valors, actituds o principis en què creiem i que voldríem veure al món: solidaritat, llibertat, pau, ecologia i qualitat del medi ambient, desarmament... Però també aquells temes que reflecteixen actituds o fets que no voldríem veure mai més enlloc: racisme, fam i pobresa, guerres, incendis als boscos, intolerància, animals en extinció, contaminació, maltractaments… entre d'altres.


ORIENTACIONS PER ALS TREBALLS DE PROSA
Tema proposat: Girona i el tren
 
Enguany, se celebra el 150è aniversari de l'arribada del tren a Girona, alhora que s'estan acabant les obres del Tren d'Alta Velocitat. És un bon moment per escriure un text sobre la ciutat i el tren: les històries, visions, descripcions o sensacions, viscudes o imaginades, en relació amb el tren i el seu pas per Girona; la transformació de la ciutat ara o fa 150 anys; la comunicació social i humana que implica aquest mitjà de transport; la sostenibilitat del tren en relació amb altres mitjans de transport, etc.

Recordeu que els treballs de prosa han de portar un títol.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada