Pàgines

dijous, 31 de maig del 2012

LECTURA EN DIGITAL










col·lecció TAC – 5



  Introducció

Les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) han comportat, entre molts altres canvis significatius, formes de lectura diferents de les tradicionals. Una diversitat creixent de suports s’ha introduït a les nostres pràctiques lectores quotidianes: ordinadors, tauletes tàctils, llibres electrònics, mòbils… Pantalles interactives, en definitiva. La lectura de textos impresos conviu amb la de textos en format digital. S’ha passat en poc temps del text il·lustrat a la realitat multimèdia.

L’objectiu de la publicació que teniu en pantalla -o en paper- és doble: d'una banda, partint dels coneixements actuals sobre el procés de comprensió lectora en general, es proposa mostrar els elements específics i diferents sobre la comprensió de textos en format digital. D'altra banda, des d’un vessant eminentment pràctic, pretén oferir recursos al professorat de totes les àrees per aplicar a l’aula algunes estratègies de lectura digital centrades en la cerca d’informació: traçar un pla de cerca, utilitzar les paraules clau escaients, navegar sense perdre el rumb o avaluar la credibilitat de la informació trobada. A la segona part de la publicació hi trobareu un recull de propostes didàctiques en forma de fitxes per al professorat i l’alumnat.

El Pla Nacional Impuls de la lectura: 100% lectors, de la Generalitat de Catalunya, estableix com a objectiu estratègic la millora de l'èxit escolar de tot l'alumnat potenciant la lectura sistemàtica en totes les àrees i matèries del currículum al llarg de l'escolaritat bàsica per augmentar la competència comunicativa i lingüística. Es fa indispensable aprofitar també recursos i estratègies que ofereixen les Tecnologies per a l’Aprenentatge i el Coneixement (TAC) per ajudar a assolir aquests objectius.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada