Pàgines

dilluns, 6 de juliol del 2015

125 ANYS NAIXEMENT DE JOAN AMADES





Aquest mes de juliol 2015 es compleixen 125 anys del naixement de Joan Amades i Gelats  (Barcelona, 1890-1959), el folklorista més prolífic que ha tingut mai Catalunya.





Amics de la Unesco de Girona s'adhereix a aquesta efemèride amb dues activitats de la temàtica de Joan Amades: l'auca i la cançó popular catalana.




  









Benvinguts a la pàgina web de l’Associació Cultural Joan Amades. Aquest indret s'ha estructurat amb dues finalitats. Donar a conèixer la figura i fer difusió de l'obra del folklorista Joan Amades i Gelats (1890-1959), objectiu primordial de l'associació. Publicitar la vida associativa i les activitats que du a terme la nostra associació.

L'Associació Cultural Joan Amades vol impulsar, al llarg de tot aquest 2015, la celebració de l'efemèride 125 ANYS NAIXEMENT DE JOAN AMADES amb l'objectiu de donar a conèixer l'obra de l'estudiós i reivindicar-lo, també, com una de les figures cabdals del panorama cultural català.

Joan Amades ha estat una figura destacada en la cultura catalana i el seu treball ha estat essencial per tots els àmbits de la cultura popular, per això creiem que la iniciativa de l'homenatge és patrimoni de totes les associacions que ens dediquem a la cultura popular.
























El Costumari Català és l'obra cabdal del gran folklorista català Joan Amades. Porta com a subtítol El curs de l'any. És l'obra etnogràfica de referència per a qualsevol qüestió relacionada amb les tradicions i els costums a les terres de llengua catalana.


Consta de cinc volums il·lustrats que ordenen els continguts seguint el curs de l'any, el pas de les estacions. La primera edició data de 1952, en cinc volums, de l'Editorial Salvat. El 1982, les editorials Salvat i Edicions 62, en col·laboració, en van fer una reedició en facsímil. Els cinc llibres omplen més de 5.000 pàgines.



































L'any 2009 es va escaure el cinquantenari de la mort de Joan Amades i Gelats (Barcelona 1890-1959), el folklorista més prolífic, tant per materials recercats, continguts i obra escrita que ha tingut mai el nostre país.




de l'Escola Jacint Verdaguer de Santa Eugènia de Berga
Octubre de 2009, ANY AMADES







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada