Pàgines

dilluns, 21 de setembre del 2015

PROJECTE "LLETRES A LES AULES" CURS 2015-2016















Termini de sol·licituds obert fins el 15-10-2015



Atenció, escoles! Recordeu que el termini de sol·licituds de Lletres a les Aules per al curs 2015-2016 està obert fins el 15 d'octubre de 2015.

Com sabeu, Lletres a les Aules és un programa de foment de la lectura i de promoció de la literatura que permet apropar l'alumnat al fet literari, millorar la comprensió lectora com a eina fonamental per accedir al coneixement, estimular i potenciar l'habilitat lectora i el coneixement de la llengua.

D'aquest programa se'n beneficien els centres educatius d'ensenyament primari, secundari i d'adults.


Lletres a les Aules disposa de dues modalitats:

Autors a les Aules i En Veu alta.

Els centres educatius interessats a participar a Lletres a les Aules a través de l'aplicatiu que trobareu al portal de de la ILC (www.lletrescatalanes.cat), apartat Lletres a les Aules, on també trobareu més informació sobre el programa, els requisits, les condicions...



Lletres a les Aules/Autors permet que els alumnes lectors entrin en contacte directe amb els escriptors i hi estableixin un diàleg al voltant dels seus llibres i d'altres temes relacionats amb el fet literari com l'ofici d'escriure, el procés de creació, el món editorial.

Habilitats que desenvolupa: posar en pràctica la capacitat de diàleg, afavorir el respecte i l'interès pel text escrit, fomentar el sentit crític, estimular el gust literari, prendre consciència de la pròpia capacitat d'expressar-se a través del text escrit...



Des de l'any 2010 la Institució de les Lletres Catalanes ofereix a les escoles la proposta “En veu alta”, que posa a disposició de mestres i professors antologies de textos literaris per ser dites a l'aula per un bon lector.


Les antologies han estat preparades a l'entorn d'un eix temàtic genèric, sense vinculació explícita amb els temaris, per facilitar que cada centre en tregui el rendiment més adequat a la pròpia dinàmica de treball i a les característiques del seu alumnat. Entre els textos escollits n'hi ha de clàssics i d'actuals, de tots els territoris de parla catalana i alguna traducció, de diversos gèneres literaris. Els presentem seguint un guió que vol ajudar els oients a seguir la lectura.


El programa posa a disposició de l'escola una antologia de textos i un elenc de lectors per dir-los a l'aula. La mecànica d'aquesta línia de Lletres a les aules serà molt similar a la que porta els Autors a les aules.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada