Pàgines

dimarts, 6 d’octubre del 2015

EDITORIAL CRUÏLLA: EDUCACIÓ EMOCIONAL






  
El començament de curs marca l'inici d'un període de canvi i adaptació. Per això, reprenem la publicació periòdica de recursos amb tres activitats d'educació emocional per aprendre a gestionar els canvis. A més d'aquestes activitats, ja pots descarregar-te la programació dels recursos fins al novembre.

- A Educació Infantil fem un llibre d'emocions on registrarem els sentiments que els nens i nenes experimenten davant de qualsevol canvi que estiguin vivint.

- A Educació Primària animem els alumnes a pensar de quina manera han superat
situacions d'incertesa en el passat. La finalitat és que s’adonin que disposen de molts recursos i qualitats personals per fer front a canvis futurs i confiïn en ells mateixos.

- Per a les aules d’ESO o de Batxillerat us proposem que els vostres alumnes facin un test d'estats emocionals anomenat TMMS-24. Així coneixeran una mica més la seva "estructura emocional" i detectaran què han de millorar per viure els canvis de manera positiva. 


Els canvis i la incertesa són constants al llarg de la vida i tanmateix no totes les persones els afronten de la mateixa manera. Des de ben petits hi ha infants que s'hi adapten ràpidament i altres a qui els costa més temps. Però el canvi no és necessàriament negatiu sinó que sovint suposa oportunitats per aprendre i créixer. Per a que pugueu ajudar els vostres alumnes a veure els canvis com una experiència positiva, us proposem tres dinàmiques encaminades a reflexionar sobre les emocions que ens provoquen a fi de gestionar-los millor.



Educació Infantil. Identificant emocions en processos de canvi
Us proposem una activitat que consisteix en fer un llibre d'emocions per ajudar els infants a identificar el que senten davant d'una nova situació com a pas necessari per aprendre a gestionar els sentiments. Fes clic per descarregar-la

Educació Primària. Reflexionant sobre el canvi i la incertesa
Activitat d'autoreflexió per a que els alumnes analitzin quines situacions de canvi han viscut en el passat i com les han superat. D'aquesta manera, prendran consciència dels recursos i valors personals de què disposen per enfrontar-se a nous canvis amb més confiança. Fes clic per descarregar-la

ESO i Batxillerat. Coneixent les nostres emocions. Vénen canvis!
És fàcil que davant d'una situació de canvi experimentem estrès i emocions negatives. Us proposem una activitat que consisteix l'elaboració del test TMMS-24 sobre estats emocionals. L'objectiu és que els alumnes coneguin millor l'“equipament emocional” de què disposen per afrontar contextos d'incertesa. Fes clic per descarregar-la



 SETEMBRE-NOVEMBRE 2015

A Cruïlla Connecta publiquem activitats com aquestes periòdicament. Si vols conèixer-les amb antelació, descarrega't la programació de publicacions previstes per a les properes setmanes. A la secció de 'Recursos'del web trobaràs totes les activitats que hem publicat fins ara.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada