Pàgines

dimecres, 7 d’octubre del 2015

XXIè SALÓ DEL MANGA DE BARCELONA











Dates: 29 i 30 d’octubre del 2015

Lloc: Saló del Manga de Barcelona (Palau núm. 1, 2 i 4 de la Fira de Barcelona, Montjuïc)

Horari:
Dijous 29 d’octubre: de 10:00 a 20:00 h.
Divendres 30 d’octubre: de 09:00 a 21:00 h.

A qui va dirigit: alumnes d’educació primària i d’educació secundària obligatòria

Organitza: FICOMIC, amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya


El Saló del Manga de Barcelona en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament aposten per apropar el manga a les escoles a través d’un seguit d’activitats al voltant del propi manga, l’animació i la cultura japonesa.

El manga (forma com s’anomena el còmic a Japó) és considerat el novè art i el seu llenguatge, que rep el nom de narrativa dibuixada o art seqüencial, és una síntesi on la imatge i la paraula formen un producte artístic. 

La combinació de text i imatge dóna lloc a un discurs fàcilment comprensible i estimulant per als lectors més joves i per a aquells que no tenen l'hàbit de lectura adquirit. 

Aquests elements el converteixen en una eina pedagògica de gran utilitat per a la comprensió lectora, perquè fomenta la capacitat de síntesi, i aporta un llenguatge narratiu específic, que pot ser útil per a la majoria d'àrees curriculars.


Per a totes les activitats cal fer inscripció prèvia enviant un correu a pedagogia@ficomic.com especificant el nombre d’alumnes, l’edat i el taller.

Per a més informació contacteu amb: Oriol Borràs pedagogia@ficomic.com







Els dracs envaeixen el XXI Saló del Manga de Barcelona


El drac Shenron i la llegenda de Sant Jordi. Orient i Occident. Dues formes de veure un mateix fenomen mitològic: els dracs. El XXI Saló del Manga de Barcelona dedicarà una àmplia exposició centrada en els dracs més famosos de les dues cultures que han estat dibuixats en mangas, còmics i il·lustracions. Dracs de paper: entre orient i occident és el nom de l'exposició que s'encarregarà de mostrar-nos les diferències i coincidències entre ambdues cultures.


Bola de Drac © Akira Toriyama


L'exposició Dracs de paper: entre orient i occident també relatarà l’especial relació existent entre la cultura i mitologia catalana amb els dracs a través de la llegenda de Sant Jordi, a més d'una selecció de fotografies que mostren on són presents els dracs a la ciutat de Barcelona.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada