Pàgines

dijous, 10 de desembre del 2015

RECURSOS PER A L’AULA: DIVERSITAT CULTURAL






La diversitat cultural ja és una realitat tangible a les aules. Aconseguir una societat inclusiva, justa i amb un diàleg enriquidor entre cultures depèn que sapiguem apreciar-la. Als pobles, els barris i, per descomptat, a les aules convivim persones d'origens i tradicions molt diverses.

Us proposem tres activitats per guiar els alumnes cap a una reflexió íntima, compartida i enraonada sobre què signifiquen les diferències culturals.
-  A Educació Infantil duem a terme una dinàmica per mostrar com tots som diferents, ja sigui com a individus, en grups o entre cultures.

- A Educació Primària demanem als nens i nenes que es posin a la pell d'un immigrant al nostre país. Hauran d'escriure una carta com si haguessin marxat del seu país, explicar els motius pels que van decidir emigrar i com se senten aquí

- Als alumnes d'ESO o de Batxillerat, els reptem a jugar a un joc de rol per a que els alumnes experimentin com el desconeixement entre cultures pot ser l'origen de malentesos, prejudicis o possibles conflictes





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada