Pàgines

divendres, 4 de desembre del 2015

XXI CONCURS "EL GUST PER LA LECTURA" CURS 2015-2016







El Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístics convoca el XXI Concurs El Gust per la Lectura, basat en la lectura i treball de les obres i els dossiers didàctics corresponents. S'estableixen set categories (A, B, C, D, E, F i G), d'acord amb els nivells educatius de l'alumnat participant. En cada categoria es podrà participar únicament en les obres i dossiers que s'especifiquen.

Les categories, les modalitats, les lectures i els dossiers són els següents:

Categoria A. Alumnes de cicle mitjà d'educació primària 

  • A1. Carles Sala i Vila. Tramuntana a la granja. Editorial Barcanova (col·lecció Sopa de llibres, sèrie groga). [Autor]
  • A1. Ute Krause. Quan marxaran, aquests? Editorial Juventud. [Tema: la família]
  • A2. Priscilla I. Maltbie. Picasso i Minou. Editorial Juventud. [Gènere: biografia]


Categoria B. Alumnes de cicle superior d'educació primària  

  • B1. David Puertas. Em dic Eduard Toldrà. El Cep i la Nansa Edicions (col·lecció Escrivanies). [Gènere: biografia]
  • B2. Carles Sala i Vila. Cornèlius i el rebost d’impossibles. Editorial La Galera (col·lecció Grumets +10). [Autor]
  • B2. Joke van Leeuwen. Quan el meu pare era un arbust. Editorial Cruïlla (col·lecció Vaixell de Vapor). [Tema: la família]


Els treballs que es presentin han de ser de creació original i s'han d'ajustar al que determinen les bases per a cada categoria i obra. En el cas que s'hi incloguin imatges i/o música, han de ser de creació pròpia o lliures de drets. Es recorda que els centres han de tenir el permís d'utilització de la imatge dels alumnes que apareguin als audiovisuals presentats.
 
Pel que fa al lliurament dels treballs, s’ha de procedir segons s'indica al punt 2 de les bases del concurs Inscripcions i lliurament dels treballs.

Independentment de la modalitat de treball escollida, l'obra i/o dossier s'ha de treballar amb tot el grup classe.
 






El Servei d'Immersió i Acolliment Lingüístic convoca el XXI Concurs El Gust per la Lectura, adreçat a alumnat d'educació primària, ESO, batxillerat i educació d'adults.

Inscripció del 2 de novembre al 22 de desembre de 2015









El programa El Gust per la Lectura té per objectiu global la formació de bons lectors i lectores. Es tracta que, al llarg de la seva formació educativa, els nostres alumnes esdevinguin lectors competents, crítics i capaços de gaudir del plaer de la lectura.

El programa  ofereix material didàctic al professorat, i estratègies i recursos per a la dinamització de la lectura, de manera que s'afavoreixi el desenvolupament de les competències literària i social i ciutadana. 

La dinamització de la lectura es porta a terme relacionant les obres literàries amb altres tipus de discursos, de formats artístics i d'activitats, amb la intenció que el fet lector, a més de proporcionar sensibilitat estètica i contribuir al creixement personal, esdevingui element potenciador del treball compartit i la construcció de la ciutadania.

Contacte: sial@xtec.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada