Pàgines

dimecres, 13 de gener del 2016

DENIP 2016 A GIRONA








DENIP 2016. Festa "Construïm la pau"

Data: 29 gener 2016



Hora: 10.30 a 12h.



Lloc: PARC DEL MIGDIA






Al Parc del Migdia se celebrarà la festa final del DENIP 2016 (Dia Escolar de la No-violència i la Pau).

La campanya ha estat organitzada per l'Ajuntament de Girona i la Coordinadora d'ONG Solidàries.

10.30 h - Acollida de les escoles per part de l'organització (col·labora l'alumnat del PTT de Girona).

10.45 h - Plantada de la Girona Ciutat de Pau amb les casetes que hauran dut les escoles.

11.00 h - Benvinguda per part de les autoritats.

11.20 h – Actuació:
Dansa dels amics amb les noies d'Educació Infantil del Montilivi.

Lectura manifest per part dels nens i les nenes de les escoles i un cop llegit el manifest, cantem la cançó “El món seria més feliç”

11.45 h - Comiat





Enguany, com ja sabeu, us proposem de construir una ciutat de pau. 

La vostra Ciutat de Pau!

Per fer-ho cada escola construirà  unes casetes que simbolitzaran tot el que una ciutat necessita per a esdevenir una ciutat de pau. 

Així, doncs, hi haurà escoles que construiran centres de salut, d'altres que construiran una biblioteca, o un centre educatiu, o uns jutjats…  Tot el necessari per aconseguir l'harmonia social, justícia i igualtat i la eliminació de la violència estructural en aquesta ciutat que construïm.






Com construïm la ciutat?

Amb tetrabricks decorats amb motius de salut, justícia, mediambient, educació...  que enganxaran en unes estructures de cartró que enviarem als centres educatius.

Podeu decorar la caseta com vulgueu,  sempre i quan hi poseu els dibuixos  individuals, o els escrits de la mainada que  parlin i relacionin la pau amb la salut, la pau  amb el mediambient, la pau amb l'educació, la pau amb la justícia...








Dins el treball per a la Pau, és vital treballar la gestió del CONFLICTE. 

Un conflicte que ha de ser vist i viscut com a força motriu del desenvolupament de la construcció de pau.  Com un fet natural i permanent en l'ésser humà.

Ens posicionem davant del conflicte per a transformar-lo, no resoldre'l. El conflicte ha de ser viscut com una oportunitat pel canvi.

Mestres i docents estan obligats a gestionar la violència a les aules i a l'escola.  Això implica promoure una estructura de centre democràtica i no-violenta. 

Cal implementar procediments de transformació pacífica dels conflictes, gestionar pacíficament el treball a les aules, mantenir una relació educativa respectuosa i cooperativa amb l'alumnat i els equips del centre i una relació articulada amb l'entorn de l'escola.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada