Pàgines

dimecres, 18 de maig del 2016

CAMPANYA "LA BIBLIOTECA MONTFOLLET NO ES TOCA"












Tota la informació sobre la campanya "LaMontfollet no es toca" la trobareu a la web http://lamontfolletnoestoca.info/







MANIFEST

Com ja deveu saber el 2008 es va inaugurar la Biblioteca Oberta al barri Montfollet, fruit de les accions coordinades i desenvolupades pels plans integrals i comunitaris (Pla de Barris, PuntEdu, Pla Educatiu i Entorn i Pla Educació i Convivència) que intervenien llavors al Barri Santa Eugènia i Can Gibert.

Des del servei de biblioteques de l’Ajuntament de Girona el passat 6 de maig se’ns va comunicar que pel curs vinent l'Ajuntament deixarà de prestar el suport de 16.000€/any i es desvincularà d'aquest servei. Al mateix temps, ens van oferir com a única opció la de presentar-nos a una subvenció municipal de 4.000€/any, que en la pràctica vindria a suposar el tancament de la Biblioteca Montfollet tal i com la coneixem actualment.

Des de la Coordinadora d'Ampa’s de SE-SN que inclou les ampes de les escoles Dalmau Carles, Santa Eugènia, Mare de Deu del Mont, Cassià Costal i Montfalgars, i de l'escola Montfalgars, la resta d'escoles implicades no han pogut ser consultades encara, volem manifestar el nostre desacord més profund amb aquesta decisió unilateral de posar fi a un projecte educatiu de ciutat, que deixa desatesa a aquesta zona del barri, i per la qual no se'ns ha donat cap justificació més enllà d'un canvi de direcció política i la manca d'arguments objectius per defensar el projecte.

En aquest sentit hem pensat que volem fer sentir els nostres arguments objectius per defensar el Projecte de la Biblioteca Montfollet Oberta al Barri .

Objectius Projecte

Considerem que els objectius que aquest projecte,aprovat per l'Ajuntament el 4 de maig de 2012, volia cobrir continuen absolutament vigents i són:

- Disposar d'un espai d'estudi i consulta fora de l'horari escolar amb un espai, fons i horari adequat a les necessitats de la població a la que s'adreça el projecte.
- Oferir un nou servei d'extensió bibliotecari en alguna zona del barri desatesa d'aquest tipus de serveis.
- Oferir una imatge d'escola oberta a la població en general i reforçar la idea de que les escoles poden ser equipaments de proximitat en el sector on estan ubicades.
- Complementar l'oferta educativa i cultural del sector on està ubicada la biblioteca.


Projecte Xarxa de biblioteques escolars

Volem assenyalar, també, que la Biblioteca Montfollet va néixer amb la intenció, tal com es diu al projecte aprovat per l'Ajuntament el 4 de maig de 2012, d'acabar formant part d'una xarxa de biblioteques escolars amb aquestes característiques. I aquestes característiques són les de la qualitat, la bona pràctica, i la innovació, i així ho va reconèixer la Secretaria de Estado de Educación y Formación Profesional del Ministerio de Educación quan va concedir el premi a las “Buenas Prácticas para la Dinamización de las Bibliotecas de los Centros Escolares” el 2010.

Evidentment, per aconseguir aquest nivell d'excel·lència en el nostre context social és absolutament necessari fer-ho conjuntament amb les administracions, sobretot la municipal. El principi d'equitat social es basa en utilitzar els recursos per compensar les diferents realitats i entenem que donar el mateix suport a tothom independentment de les seves necessitats no és igualtat sinó un mecanisme per perpetuar la desigualtat social.

Per acabar, ens dirigim a vosaltres per demanar:

Que es reconsideri la decisió presa i es continuï donant el suport tal com s'ha fet des del 2008 a la biblioteca Montfollet com a part del projecte educatiu de ciutat i de la xarxa de biblioteques municipals.

Atentament,

Arantza del Valle
Presidenta de l’AmpaMontfalgars
Representant de Coordinadora d’Ampa’s SE-SN

Montse Felipe
Directora de l’Escola Montfalgars





Et pots descarregar el full de signatures i entregar-lo a la finestreta de l’AMPA o a la Biblioteca Montfollet.


Els sotasignants demanem a les institucions públiques que es reconsideri la decisió presa de retallar l’aportació dedicada a la Biblioteca Montfollet, i que es continuï donant el suport tal com s’ha fet des del 2008 com a part del projecte educatiu de ciutat i de la
xarxa de biblioteques municipals.


Les signatures recollides seran entregades a les autoritats corresponents, i només es recolliran per a aquest ús exclusiu.


UNEIX-TE A LA CAMPANYA!

LA BIBLIOTECA MONTFOLLET ÉS UN SERVEI PÚBLIC PEL BARRI



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada