dilluns, 28 d’abril del 2014

RECURSOS DIVERSITAT I NEE









Aquí es troba provisionalment la pàgina de programari de l'antiga XTEC



ACTIVITATS BIBLIOTECA MONTFOLLET TERCER TRIMESTRE







VENIU A LA BIBLIOTECA I GAUDIU

PARTICIPEU EN LES VARIADES ACTIVITATS QUE US PROPOSEM



dissabte, 26 d’abril del 2014

FIRA DEL CONTE DE MEDINYÀ 2014


DIUMENGE 1 DE JUNY DE 2014






Lloc: Local social de Medinyà a les 11h (narradors convocats a les 10:30)
Dia: Diumenge 27 d’abril de 2014.
Obert a narradors i narradores i a totes les persones de Catalunya, que volen explicar un conte al públic present a l'acte de presentació de la 5a Fira del Conte de Medinyà.
Al guanyador li correspondrà la quantitat de 100 euros  i 150 euros amb material de l’ABACUS. A canvi, el guanyador es compromet a obrir la Fira el dia 1 de juny  a les 10h explicant el conte premiat.


CARTELL GUANYADOR

 AUTOR: CESC PUJOL I IBARZ














divendres, 25 d’abril del 2014

LA LLEGENDA DE SANT JORDI A LA TAULETA





Voleu descobrir la llegenda de Sant Jordi a través de la vostra tauleta? 







TutoTOONS, amb col·laboració de l'Editorial Cruïlla, presenta Sant Jordi – Joc per a nens, una aplicació que anima l'infant a escoltar la llegenda de Sant Jordi, a mirar unes il·lustracions molt cuidades pensades per als més petits, i a participar en la història mentre va avançant.


A més, inclou una narració oral, perquè incorpora l'àudio amb la narració de la llegenda, amb l'objectiu que els infants aprenguin referències de l'imaginari clàssic i tradicional dels contes de sempre i reforcin l'hàbit de l'escolta activa. I per fer-ho més divertit, els menuts es trobaran també amb un joc interactiu, que inclou activitats diverses, com puzles, jocs per classificar, per comptar i per pintar, jocs d'atenció visual, memòria visual i comprensió lectora…






Aquest conte interactiu contribueix al treball de la comprensió oral, d'aprendre a escoltar i comprendre, d'ampliar vocabulari, d'escoltar estructures de frases pròpies de la narrativa de la nostra tradició oral…


Sant Jordi – Joc per a nens ajudarà els infants a concentrar-se, a comprendre i a escoltar, que són habilitats bàsiques per a nous aprenentatges. És una manera de despertar l’interès de l’infant, perquè la interacció fa més senzill i motivador l’aprenentatge i li permet avançar al seu ritme.

Us animeu a descobrir Sant Jordi a través de l'app? 

La trobareu de manera gratuïta per als dispositius Android, i per només 0,89€ per a iPad i iPhone.



dijous, 24 d’abril del 2014

SALÓ INTERNACIONAL DEL CÒMIC DE BARCELONA 2014










FIRA DE BARCELONA. PALAUS 1 i 2


Del dijous 15 al diumenge 18 de maig de 2014





El 32 Saló Internacional del Còmic de Barcelona tindrà lloc als Palaus 1 i 2 de Fira Barcelona Montjuïc. L'accés se realitzarà per Avinguda Reina María Cristina. El recinte del certamen comptarà amb aproximadament 32.000 m2.


Horaris:

Dijous 15 de maig: de 10:00 a 20:00 h.
Divendres 16 de maig: de 10:00 a 21:00 h.

Dissabte 17 de maig: de 10:00 a 21:00 h.
Diumenge 18 de maig: de 10:00 a 20:00 h.




CELEBRA SANT JORDI AMB CRUÏLLA





23 d'abril. "L'altra Diada".

El dia dels enamorats, dels llibres i les roses, dels autors i dels lectors... i el teu!

Perquè tots els qui, com tu, es dediquen a ensenyar l'hàbit de llegir entre els més joves, fan que Sant Jordi sigui una de les festes més participatives i especials de l'any.


Surt a celebrar-ho! 
Et mereixes un gran dia de Sant Jordi.







Un cop més vam gaudir d'un magnífic dia de Sant Jordi: els carrers plens de gent, roses, i sobretot, molts llibres i autors que es trobaven amb els seus lectors.

Com cada any, a Cruïlla vam organitzar les signatures d'alguns escriptors que publiquen amb nosaltres. 










DECOREM AMB ELS PUNTS DE LLIBRE





Els alumnes de tercer de l'escola Montfalgars han usat els punts de llibre que han creat per decorar el passadís amb motiu de la diada de Sant Jordi. 





dimecres, 23 d’abril del 2014

LECXIT FELICITA PER SANT JORDI






Àlex Cosials
Coordinador tècnic
LECXIT: Lectura per a l'èxit educatiu. 



FELICITACIÓ DIADA SANT JORDI






dimarts, 22 d’abril del 2014

EL QUIJOTE- SÈRIE TV





Capítulos de la serie dirigida por Manuel Gutiérrez Aragón
 y protagonizada por Fernando Rey y Alfredo Landa

Emitida en 1992


EL QUIJOTE EN EL MUNDO









PROPUESTA DIDÁCTICA Y CUADERNO DE ACTIVIDADES



CONSEJERÍA DE EDUCACIÓN, UNIVERSIDADES, CULTURA Y DEPORTES GOBIERNO DE CANARIAS
2011




Este material también puede ser utilizado como una herramienta de apoyo al estudio de esta obra en todas las etapas. Por eso, la propuesta didáctica consta de cuatro cuadernos para cada uno de los niveles: Infantil-Primaria, Primaria, Secundaria Obligatoria, Secundaria Obligatoria y Bachillerato. Éstos vienen acompañados de un cuaderno-guía del profesorado, que incluye una explicación detallada de cada una de las tareas y actividades con sus objetivos, competencias básicas que desarrollan, metodología recomendada y materiales necesarios para su realización.












dilluns, 21 d’abril del 2014

dissabte, 19 d’abril del 2014

CONCURS DE POESIA INFANTIL






Concurs de poesia adreçat als alumnes de les escoles de primària dels territoris de parla catalana





Pissiganya és la primera revista digital de poesia infantil escrita per xiquets i xiquetes.

La missió de Pissiganya és atiar el foc de la creació poètica des del principi: l'escola primària, amb la voluntat que els infants, en la mesura que s'hi aficionaran de menuts, també continuaran, en fer-se grans, el gust per llegir i escriure poesia.

Però, Pissiganya no se centra única i exclusivament en els xiquets, ja que també ofereix eines per a mestres i pares interessats a difondre la poesia entre els infants, amb una àmplia bibliografia de llibres de poesia infantil, així com recursos pedagògics i experiències didàctiques descarregables des del web, amb la possibilitat, també, d’afegir-ne de noves per part dels usuaris registrats.

Enguany, la revista ha convocat el 3r Premi de Poesia Infantil adreçat als alumnes de  Primària de les escoles dels territoris de parla catalana.

DIADA DE SANT JORDI A L’XTEC





Us convidem a fer l'exposició de fotografies de dracs, Sant Jordi i de roses. Què heu de fer? 

Escriviu a l'adreça celebracions@xtec.cat, adjuntant una sola fotografia per centre de 800x600 píxels i resolució de 72 ppp

Aquesta fotografia ha de mostrar el treball o l'activitat de la Diada del centre. Afegiu també un lema a la fotografia, el nom del centre i el municipi.




CELEBREM SANT JORDI A L'EDU365








TALLER DE LECTURA SOBRE SANT JORDI





Quan volem treballar la relació que hi ha entre diferents fragments d'un text, va bé treballar l'estructura d'un text narratiu. El mes d'abril és un mes idoni per treballar aquesta estructura ja que a molts centres és tradició d'explicar la “Llegenda de Sant Jordi”.

Aprofitem la llegenda per fer reflexionar els nostres alumnes. Totes les llegendes i contes tenen aquesta estructura. Es important que vegin que les tres parts són imprescindibles i han de seguir aquest ordre.






SANT JORDI NAVEGA SEGUR PER INTERNET






 
Cal tenir el programari en català

 
 
 
 
La xarxa, d'igual forma que la mar, pot ser traïdora i molts cops no és fàcil navegar amb seguretat. Ací disposes d'uns consells i eines gratuïtes que t'ajudaran a navegar sense problemes.


Utilitzant EINES com els cercadors, enciclopèdies, diccionaris i altres recursos gratuïts d'Internet ajudaràs a Sant Jordi a arribar a Terra Ferma i aconseguiràs diplomar-te en Navegació Segura.


Pren-te el temps que faci falta, el viatge està ple de nous descobriments!


 

dimecres, 16 d’abril del 2014

PROGRAMA ÈXIT LECTOR EDUCACIÓ PRIMÀRIA EDITORIAL CRUÏLLA






EDUCACIÓ PRIMÀRIA 

Registre disponible a partir de maig





Avui els nens i nenes viuen gran part del seu temps d'oci i formació a través de mitjans tecnològics. Tot i així, la lectura continua sent la principal forma d'aprenentatge i de transmissió de coneixements, a més d'una activitat divertida i plaent.

A Cruïlla fem un pas endavant i posem a la disposició de les escoles el programa Èxit Lector, que trasllada metodologies d'èxit lector a un entorn digital:

- Orientacions per crear un bon ambient lector a l'aula i metodologia de l'Èxit Lector

- Espai personalitzat per a la teva classe

- Títols escollits pel valor i la qualitat literària, amb propostes motivadores de treball de comprensió lectora: animacions del primer capítol, activitats manipulativas relacionades, continguts per a la PDI i avaluacions basades en models oficials de proves de la Generalitat i i internacionals

- Funcions i eines per estimular l'intercanvi d'opinions i recomanacions de llibres entre els alumnes, l'escriptura col·laborativa, la gravació i escolta de fragments de lectura en veu alta....

Accedeix al web, i comença a tastar-ne les eines per fer-te una idea del programa.

El registre estarà disponible a partir del maig. Si necessites més informació, posa’t en contacte amb el teu comercial.






Si no coneixes el teu comercial, escriu-nos a través de Cruïlla Connecta sol·licitant atenció comercial o bé adreça't al servei d'atenció al client al telèfon 902 12 33 36 o per correu electrònic.


Busques lectures per recomanar o estàs pensant en ampliar el fons de la biblioteca? Consulta els darrers catàlegs:










diumenge, 13 d’abril del 2014

LA LLEGENDA DE SANT JORDI







LA LLEGENDA DE SANT JORDI

CONTE MUSICAL 


El conte sobre la llegenda de Sant Jordi té una durada de gairebé quatre minuts, on d'es d'una perspectiva externa es narra aquest conte.

El conte està pensat principalment per primària, concretament pels primers cursos de primària.

És una forma molt lúdica i entretinguda de conèixer o recordar la llegenda de Sant Jordi.








CANÇÓ DE SANT JORDI









PAÍS de XAUXA (original)








CANÇÓ + VIDEOCLIP 

 Ambäukatunàbia






al voltant de la cançó


Ha arribat l'abril i nosaltres ja ens anem preparant per la Diada de Sant Jordi. 

Ambäukatunàbia tenim el gust de compartir amb vosaltres la cançó i videoclip La Llegenda de Sant Jordi, basada en aquesta important llegenda popular catalana en una nova versió fresca, original i renovada que ben segur que us sorprendrà.



A més a més, us oferim un dossier de propostes pedagògiques perquè pugueu treballar la llegenda i la cançó amb els infants d'una manera ben entretinguda  i divertida!


La llegenda de Sant Jordi amb imatges, veu en off i música.



PROJECTE EDUCACIÓ SOCIOEMOCIONAL EDUCAIXA









Hi ha una gran quantitat de cursos i lectures que poden ser molt útils. A continuació, indiquem dos enllaços on es pot trobar molta informació actualitzada:







QUALITATS PERSONALS

Aquests recursos formen part d'un conjunt d'interactius adreçats a proporcionar eines per tractar l'educació socioemocional i en valors (ASE).



Interactiu amb exercicis adreçats a reflexionar i a parlar sobre el comportament d'un mateix.



Interactiu amb exercicis adreçats a pensar en un mateix per construir un autoretrat.





CONTES AL GÈNIUS








EL MONSTRE DE LES NEUS







GOSSOS-LLOP, DRACS I LLUNA PLENA







UN MAR TRANQUIL PERÒ NO TANT







MOLT MÉS QUE UN ARBRE







GÈNIUS I EL CENTENARI DE LA MANCOMUNITAT DE CATALUNYA









  
El 6 d'abril de 1914 es constituïa la Mancomunitat de Catalunya amb l'objectiu de recuperar l'autogestió administrativa de Catalunya. Agrupava les quatre diputacions catalanes i va proporcionar al país uns serveis i equipaments necessaris per al seu desenvolupament i modernització










CINEMA XIC





Tot seguit us proposem un seguit de pel·lícules que creiem que poden agradar als més petits de la casa, i als més grans, també!






El cinema per nens i nenes gairebé sempre es troba vinculat als dibuixos animats


Los 4 Músicos de Bremen



Trailer de "Los 4 Músicos de Bremen", de Cruz Delgado

NÚVOL D'ETIQUETES

acollida (3) activitats (501) aigua (7) ajuts (2) animals (6) aniversari (23) arbres (10) art (1) astronomia (36) auca (5) autor (121) autors (1) barri (39) benvinguda (3) biblioteques (476) biografia (2) blocs (48) cançó (44) cantata (1) carnaval (13) castanyada (1) catàleg (20) Catalunya (33) cel (3) cercador (12) ciència (20) cinema (28) circ (1) ciutat (52) còmic (38) concurs (63) consell (30) conte Montfolllet (2) contes (166) cultura (22) cursos (29) dansa (2) diari (13) dibuixos animats (8) discriminació (2) dites (4) dones (2) drets consumidors (1) drets humans (12) drets infants (22) drets lector (4) ebooks (1) ecologia (7) editorials (48) educacio (37) educació (17) efemèrides (201) emergència (6) endevinalla (14) escola (301) escriptura (28) espectacles (7) esport (1) estiu (55) excursions (4) experiments (1) exposicions (53) extraescolar (153) famílies (120) festes (237) filosofia (2) fira (21) flors (13) fotografies (14) història (7) hort (2) il·lustracions (16) incendis (1) interculturalitat (14) internet (151) internet. (1) inundacions (2) joc (63) jocs (2) jocs florals (20) jornades (53) lectura (447) literatura (199) llegenda (27) llengua (78) llibreries (20) llibres (409) lluna (2) màgia (1) matemàtiques (8) medi ambient (14) mestres (11) Miquel Desclot (8) museus (12) música (28) nadal (74) narració (2) notícies (44) observació (3) pau (35) planistel (2) plantes (6) plàstica (36) poesia (116) premi (41) primavera (8) programa activitat (135) programes (33) projecte (97) prosa (4) puntedu (5) punts de llibre (18) quaresma (4) ràdio (5) recepta (4) recursos (110) recursos educatius (437) revistes (23) salut (1) TAC (10) taller (56) tardor (15) tardor Montfalgars (1) teatre (9) temps (4) tic (25) titelles (1) tradicions (73) turisme (3) vídeos (148) xarxa (2) xerrades (26)

CONSULTEU ELS CONTINGUTS ARXIVATS!

[+/-]

CONSULTEU PER ETIQUETES TEMÀTIQUES (clica botó +/-)

COMPTADOR DE VISITES

QUÈ FEM A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET?

PANORÀMIQUES DEL MÓN

PANORÀMIQUES DEL MÓN
FOTOS 360º Magnífiques per a observar imatges tot girant al seu voltant

QUINA HORA ÉS A LA RESTA DEL MÓN?

QUIN TEMPS FA A GIRONA?

Temps a Girona

QUIN TEMPS FA?

QUIN TEMPS FA ?

EL TEMPS A CATALUNYA amb el METEOSAT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT
S'hi plasmen obres, incidències, informació dels radars i punts negres...

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT
Amb mapes informatius sobre l'estat del trànsit, consells...

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2009-2010 de la BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri

FESTA FI DE CURS - TEATRE

FESTA FI DE CURS - TEATRE
Grup de teatre extraescolar d'alumnes de Cicle Mitjà de l'Escola Montfalgars

FESTA FI DE CURS - CORAL

FESTA FI DE CURS - CORAL
Coral de l'escola de música Claudefaula

HORA DEL CONTE - JUNY 2010

HORA DEL CONTE - JUNY 2010
Fem-nos a la mar!, a càrrec de la Sessi Sitjà

HORA DEL CONTE - MAIG 2010

HORA DEL CONTE - MAIG 2010
Història d'en Pepito Gota, a càrrec de Cia Borinot Groc

LA MALETA FANTÀSTICA

LA MALETA FANTÀSTICA
Dibuix antic de QUIM BOU cedit a la gent de la Bibioteca Antònia Adroher de Girona.

LA MALETA FANTÀSTICA DE PEPA CONTES A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET!

" Viatjant per un món de contes, la maleta em porta l'equipatge imprescindible... A la maleta hi porto joies, diamants i perles, els meus contes preferits i les novetats que més em sedueixen del moment..."

Amb la proximitat de St. Jordi, la biblioteca Montfollet us volem oferir un espai de foment de la lectura compartit per a tota la família.

La Maleta Fantàstica, recollirà una selecció d'aquells llibres de literatura infantil del gènere de Fantasia que considerem especialment recomanables per la seva qualitat i que podreu trobar a les biblioteques i llibreries.

La Pepa ens acompanyarà en aquest viatge a través dels contes mostrant i explicant els secrets de la seva maleta.

Es recomanaran llibres per a nens i nenes fins a 10 anys.

La Maleta Fantàstica és una enriquidora activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia. Llibres fantàstics, molt ben il·lustrats, amb textos imaginatius que faran les delícies de grans i petits.


HORA DEL CONTE - ABRIL 2010

HORA DEL CONTE - ABRIL 2010
LA MALETA FANTÀSTICA. Activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia, per Pepa Llobet.

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010
El Rei Carnestoltes i altres contes disfressats, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009
Conte d'hivern, a càrrec de Cia. Les Bambalines

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009
Va de Contes, 10 anys, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009
Contes de tardor, a càrrec de l'Albert Estengre "L'OCA D'OR"

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA
Un grup d'alumnes de l'escola ajudant a retolar la biblioteca Montfollet

AMICS I AMIGUES DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET

QUINA SORT TÉ LA BIBLIOTECA DE TENIR TANTES AMIGUES!

Aquí teniu les que formen part del taller d'etiquetatge i folrat de llibres.

DIBUIXOS DEL MONTFOLLET CURS 07-08 Autors: Alumnes de 5è

ACTIVITATS DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri CURS 2008-2009

ACTIVITAT INTERCULTURAL I FAMILIAR

El proper divendres 17 d'abril s'obrirà una nova secció a la Biblioteca Montfollet dedicada a contes i llibres en llengües diverses. Serà el RACÓ INTERCULTURAL.

LLegiu la notícia en el periòdic digital EL DIMONI de Santa Eugènia de Ter.

Per aquest motiu, unes mares de l'escola ens explicaran el conte de LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües diferents: català, castellà, anglès, àrab, rus i búlgar.

Mentre, pots escoltar i jugar amb aquest: EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

Gaudeix d'aquests vídeos i veuràs diverses versions del conte de la Caputxeta Vermella.

Diverteix-te! Fes ACTIVITATS JClic amb la CAPUTXETA VERMELLA:

EL CONTE (CPEE Mater Dei Girona)

LA CAPUTXETA VERMELLA

Crea un nou conte de la Caputxeta amb aquest HIPERCONTE

EXPOSICIÓ ESCOLAR de LLIBRES D'ARREU Escola Sant Jordi (Lleida)

- LA BIBLIOTECA MONTFOLLET ha elaborat amb el seu nou fons bibliogràfic una

GUIA DE LLIBRES ESCRITS EN DIVERSES LLENGÜES

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA
17 d'abril de 2009

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET
Dijous, 14 de maig de 2009, a càrrec de Pepa Llobet, amb recomanacions de llibres

MALETA TRANSOCEÀNICA DE LES CURIOSITATS

Activitat INTERCULTURAL per les FAMÍLIES: EL NADAL ARREU DEL MÓN


1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008

1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008
Contes científics amb la Sessi Sitjà

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008
Contes de tardor amb L'Espina de la Sardina

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008
Cistell de contes, a càrrec de Cia. La Perduda

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009
Endrapacontes, amb la Bel Conte

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009
Contes per a nens i nenes, a càrrec d'Ana Ribera

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009
Contes amb personatge: En Pinotxo, a càrrec d'ODO Teatre

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009
Contes d'animals d'arreu, a càrrec de Mariela Valiente