Pàgines

dimarts, 13 d’octubre del 2015

20è PREMI DE LITERATURA «PROTAGONISTA JOVE»








El Consell Català del Llibre Infantil iJuvenil (ClijCAT) convoca el 20è Premi de Literatura «Protagonista Jove» amb el propòsit d’estimular la lectura d’imaginació en els nois i noies.

A tal efecte, una comissió d’experts en literatura per a joves ha seleccionat els vuit llibres en català, quatre per a cada grup d’edat, que presentem en aquestes Bases a tots els centres d’ESO, de Batxillerat i biblioteques de Balears, Catalunya i País Valencià. 

La selecció de llibres s’ha fet d’entre els publicats entre el juliol de 2014 i l'abril de 2015.

L’objectiu del Premi de Literatura «Protagonista Jove» és aconseguir que el major nombre possible de joves llegeixin els llibres seleccionats; es constitueixin com a Jurat dins de cada centre o biblioteca, i els presentin i defensin davant dels seus companys i, entre tots, anomenin el que consideren millor. Es pretén que la veu dels joves es faci sentir, donant-los l’oportunitat de funcionar com a Jurat amb repercussió més enllà del centre escolar, de la biblioteca o del club de lectura.

BASES
1. Cal organitzar-se dins dels centres i biblioteques en grups:
a) de 13 a 14 anys d'edat
b) de 15 a 16 anys d'edat

2. Cada participant haurà de llegir els quatre llibres que corresponguin al seu grup d'edat. Caldrà establir debats i votacions.

3. S'haurà de donar a cada llibre una puntuació: 4 per al més ben valorat, 3 per al segon, 2 per al tercer i 1 per al quart. No es podrà donar la mateixa puntuació a més d'un llibre

4. Les votacions s'emetran a de la web del ClijCAT utilitzant per a l'accés el codi que el Consell els facilitarà i que s'haurà conservat fins aleshores. 

5. Les votacions hauran de ser col·lectives, per tant, recolliran la suma de tots els vots que els Jurats hauran atorgat a cada llibre. Seran considerades nul·les aquelles en què hi hagi llibres no puntuats per un o més Jurats. 




Telèfon de contacte:
Sra. Margarida Mateu. Tel. 93 487 45 25 (matins)
correu-e: protagonista@clijcat.cat
Secretària Tècnica del Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil (ClijCAT)





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada