6 de marc de 2012
Biblioteca Antònia Adroher
Taialà - Girona
Aquesta jornada pretén reunir els responsables de les biblioteques escolars de la ciutat de Girona, els representants dels equips directius dels centres educatius, els serveis municipals implicats en el projecte i els representants del centre de recursos pedagògics del Gironès i d'entitats interessades en la biblioteca escolar.
L'objectiu d'aquesta jornada és oferir un espai de formació i intercanvi entre els membres dels diferents centres educatius, per tal de millorar l'acció desenvolupada per cadascun d'ells, augmentar el coneixement de les experiències que s'estan portant a terme arreu de la ciutat, intercanviar experiències i dissenyar noves estratègies comunes de treball.
Enguany hem volgut parlar del sentit de la bilbioteca escolar en el nou entorn educatiu i de la importància que té aquesta en la formació d'usuaris de la informació i en la creació d'hàbits lectors. La jornada s'ha dividit en una ponència i uns taller específics. El tema de la ponència serà “La biblioteca escolar, encara una necessitat” i anirà a càrrec de Mònica Baró, professora de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona i coordinadora del Màster Biblioteca escolar i promoció de la lectura.
L’edició d’enguany preveu convocar a unes 80 persones representants d’uns 40 centres educatius de la ciutat, tant de primària, secundària com d’escola bressol.
En aquestl enllaç trobareu tota la informació d'aquesta jornada.
La Jornada de Biblioteques Escolars, ha reunit a 85 persones per a debatre el present i futur de les biblioteques escolars.
La jornada representa una mostra del dinamisme de la comunitat educativa de la nostra ciutat.
En un matí molt atapeït de contingut, la tinenta d’alcalde, adjunta a l’alcalia, Sra. Marta Madrenas, ha obert la jornada, donant pas seguidament a la ponència a càrrec de Mònica Baró. En la seva intervenció, la Sra. Mònica Baró, ha donat 10 bones raons per tenir (i mantenir) una biblioteca escolar en temps de crisi, en especial ha fet esment a la contribució a l’èxit educatiu que representa disposar d’una biblioteca escolar ben dotada o perquè és un element clau per a treballar en les competències en informació. També ha donat unes quantes idees per a repensar les biblioteques escolars, com ara: reforçar la cooperació, implementar sistemes digitals de treball i comunicació o implicar tota la comunitat educativa en la biblioteca.
Els assistents, han pogut elaborar una mandala amb demandes, idees i impressions sobre les biblioteques escolars. D’aquesta n’han sortit moltes i molt bones idees i propostes, entre elles per exemple oferir formació en dinamització de la biblioteca, organitzar visites d’una a altra biblioteca escolar (compartint bones pràctiques). També s’ha constatat la col·laboració per part dels pares i mares a la biblioteca escolar i la necessitat de generar una màxima ocupació de la biblioteca per a treure’n el màxim profit.
Els quatre tallers simultanis realitzats: Catalogació, Més enllà del Google i la Viquipèdia, Lectures no sexistes i Llibres d’artista, s’ha pogut aprofundir aquells aspectes que més interessaven a cadascú dels assistents.
Cal esmentar que la celebració de la jornada s’emmarca en el Programa de Biblioteques Escolars, aprovat per l’Ajuntament ara fa justament un any.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada