dimecres, 18 de maig del 2016

CAMPANYA "LA BIBLIOTECA MONTFOLLET NO ES TOCA"
Tota la informació sobre la campanya "LaMontfollet no es toca" la trobareu a la web http://lamontfolletnoestoca.info/MANIFEST

Com ja deveu saber el 2008 es va inaugurar la Biblioteca Oberta al barri Montfollet, fruit de les accions coordinades i desenvolupades pels plans integrals i comunitaris (Pla de Barris, PuntEdu, Pla Educatiu i Entorn i Pla Educació i Convivència) que intervenien llavors al Barri Santa Eugènia i Can Gibert.

Des del servei de biblioteques de l’Ajuntament de Girona el passat 6 de maig se’ns va comunicar que pel curs vinent l'Ajuntament deixarà de prestar el suport de 16.000€/any i es desvincularà d'aquest servei. Al mateix temps, ens van oferir com a única opció la de presentar-nos a una subvenció municipal de 4.000€/any, que en la pràctica vindria a suposar el tancament de la Biblioteca Montfollet tal i com la coneixem actualment.

Des de la Coordinadora d'Ampa’s de SE-SN que inclou les ampes de les escoles Dalmau Carles, Santa Eugènia, Mare de Deu del Mont, Cassià Costal i Montfalgars, i de l'escola Montfalgars, la resta d'escoles implicades no han pogut ser consultades encara, volem manifestar el nostre desacord més profund amb aquesta decisió unilateral de posar fi a un projecte educatiu de ciutat, que deixa desatesa a aquesta zona del barri, i per la qual no se'ns ha donat cap justificació més enllà d'un canvi de direcció política i la manca d'arguments objectius per defensar el projecte.

En aquest sentit hem pensat que volem fer sentir els nostres arguments objectius per defensar el Projecte de la Biblioteca Montfollet Oberta al Barri .

Objectius Projecte

Considerem que els objectius que aquest projecte,aprovat per l'Ajuntament el 4 de maig de 2012, volia cobrir continuen absolutament vigents i són:

- Disposar d'un espai d'estudi i consulta fora de l'horari escolar amb un espai, fons i horari adequat a les necessitats de la població a la que s'adreça el projecte.
- Oferir un nou servei d'extensió bibliotecari en alguna zona del barri desatesa d'aquest tipus de serveis.
- Oferir una imatge d'escola oberta a la població en general i reforçar la idea de que les escoles poden ser equipaments de proximitat en el sector on estan ubicades.
- Complementar l'oferta educativa i cultural del sector on està ubicada la biblioteca.


Projecte Xarxa de biblioteques escolars

Volem assenyalar, també, que la Biblioteca Montfollet va néixer amb la intenció, tal com es diu al projecte aprovat per l'Ajuntament el 4 de maig de 2012, d'acabar formant part d'una xarxa de biblioteques escolars amb aquestes característiques. I aquestes característiques són les de la qualitat, la bona pràctica, i la innovació, i així ho va reconèixer la Secretaria de Estado de Educación y Formación Profesional del Ministerio de Educación quan va concedir el premi a las “Buenas Prácticas para la Dinamización de las Bibliotecas de los Centros Escolares” el 2010.

Evidentment, per aconseguir aquest nivell d'excel·lència en el nostre context social és absolutament necessari fer-ho conjuntament amb les administracions, sobretot la municipal. El principi d'equitat social es basa en utilitzar els recursos per compensar les diferents realitats i entenem que donar el mateix suport a tothom independentment de les seves necessitats no és igualtat sinó un mecanisme per perpetuar la desigualtat social.

Per acabar, ens dirigim a vosaltres per demanar:

Que es reconsideri la decisió presa i es continuï donant el suport tal com s'ha fet des del 2008 a la biblioteca Montfollet com a part del projecte educatiu de ciutat i de la xarxa de biblioteques municipals.

Atentament,

Arantza del Valle
Presidenta de l’AmpaMontfalgars
Representant de Coordinadora d’Ampa’s SE-SN

Montse Felipe
Directora de l’Escola Montfalgars

Et pots descarregar el full de signatures i entregar-lo a la finestreta de l’AMPA o a la Biblioteca Montfollet.


Els sotasignants demanem a les institucions públiques que es reconsideri la decisió presa de retallar l’aportació dedicada a la Biblioteca Montfollet, i que es continuï donant el suport tal com s’ha fet des del 2008 com a part del projecte educatiu de ciutat i de la
xarxa de biblioteques municipals.


Les signatures recollides seran entregades a les autoritats corresponents, i només es recolliran per a aquest ús exclusiu.


UNEIX-TE A LA CAMPANYA!

LA BIBLIOTECA MONTFOLLET ÉS UN SERVEI PÚBLIC PEL BARRINÚVOL D'ETIQUETES

acollida (3) activitats (501) aigua (7) ajuts (2) animals (6) aniversari (23) arbres (10) art (1) astronomia (36) auca (5) autor (121) autors (1) barri (39) benvinguda (3) biblioteques (476) biografia (2) blocs (48) cançó (44) cantata (1) carnaval (13) castanyada (1) catàleg (20) Catalunya (33) cel (3) cercador (12) ciència (20) cinema (28) circ (1) ciutat (52) còmic (38) concurs (63) consell (30) conte Montfolllet (2) contes (166) cultura (22) cursos (29) dansa (2) diari (13) dibuixos animats (8) discriminació (2) dites (4) dones (2) drets consumidors (1) drets humans (12) drets infants (22) drets lector (4) ebooks (1) ecologia (7) editorials (48) educacio (37) educació (17) efemèrides (201) emergència (6) endevinalla (14) escola (301) escriptura (28) espectacles (7) esport (1) estiu (55) excursions (4) experiments (1) exposicions (53) extraescolar (153) famílies (120) festes (237) filosofia (2) fira (21) flors (13) fotografies (14) història (7) hort (2) il·lustracions (16) incendis (1) interculturalitat (14) internet (151) internet. (1) inundacions (2) joc (63) jocs (2) jocs florals (20) jornades (53) lectura (447) literatura (199) llegenda (27) llengua (78) llibreries (20) llibres (409) lluna (2) màgia (1) matemàtiques (8) medi ambient (14) mestres (11) Miquel Desclot (8) museus (12) música (28) nadal (74) narració (2) notícies (44) observació (3) pau (35) planistel (2) plantes (6) plàstica (36) poesia (116) premi (41) primavera (8) programa activitat (135) programes (33) projecte (97) prosa (4) puntedu (5) punts de llibre (18) quaresma (4) ràdio (5) recepta (4) recursos (110) recursos educatius (437) revistes (23) salut (1) TAC (10) taller (56) tardor (15) tardor Montfalgars (1) teatre (9) temps (4) tic (25) titelles (1) tradicions (73) turisme (3) vídeos (148) xarxa (2) xerrades (26)

CONSULTEU ELS CONTINGUTS ARXIVATS!

[+/-]

CONSULTEU PER ETIQUETES TEMÀTIQUES (clica botó +/-)

COMPTADOR DE VISITES

QUÈ FEM A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET?

PANORÀMIQUES DEL MÓN

PANORÀMIQUES DEL MÓN
FOTOS 360º Magnífiques per a observar imatges tot girant al seu voltant

QUINA HORA ÉS A LA RESTA DEL MÓN?

QUIN TEMPS FA A GIRONA?

Temps a Girona

QUIN TEMPS FA?

QUIN TEMPS FA ?

EL TEMPS A CATALUNYA amb el METEOSAT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT
S'hi plasmen obres, incidències, informació dels radars i punts negres...

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT
Amb mapes informatius sobre l'estat del trànsit, consells...

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2009-2010 de la BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri

FESTA FI DE CURS - TEATRE

FESTA FI DE CURS - TEATRE
Grup de teatre extraescolar d'alumnes de Cicle Mitjà de l'Escola Montfalgars

FESTA FI DE CURS - CORAL

FESTA FI DE CURS - CORAL
Coral de l'escola de música Claudefaula

HORA DEL CONTE - JUNY 2010

HORA DEL CONTE - JUNY 2010
Fem-nos a la mar!, a càrrec de la Sessi Sitjà

HORA DEL CONTE - MAIG 2010

HORA DEL CONTE - MAIG 2010
Història d'en Pepito Gota, a càrrec de Cia Borinot Groc

LA MALETA FANTÀSTICA

LA MALETA FANTÀSTICA
Dibuix antic de QUIM BOU cedit a la gent de la Bibioteca Antònia Adroher de Girona.

LA MALETA FANTÀSTICA DE PEPA CONTES A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET!

" Viatjant per un món de contes, la maleta em porta l'equipatge imprescindible... A la maleta hi porto joies, diamants i perles, els meus contes preferits i les novetats que més em sedueixen del moment..."

Amb la proximitat de St. Jordi, la biblioteca Montfollet us volem oferir un espai de foment de la lectura compartit per a tota la família.

La Maleta Fantàstica, recollirà una selecció d'aquells llibres de literatura infantil del gènere de Fantasia que considerem especialment recomanables per la seva qualitat i que podreu trobar a les biblioteques i llibreries.

La Pepa ens acompanyarà en aquest viatge a través dels contes mostrant i explicant els secrets de la seva maleta.

Es recomanaran llibres per a nens i nenes fins a 10 anys.

La Maleta Fantàstica és una enriquidora activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia. Llibres fantàstics, molt ben il·lustrats, amb textos imaginatius que faran les delícies de grans i petits.


HORA DEL CONTE - ABRIL 2010

HORA DEL CONTE - ABRIL 2010
LA MALETA FANTÀSTICA. Activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia, per Pepa Llobet.

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010
El Rei Carnestoltes i altres contes disfressats, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009
Conte d'hivern, a càrrec de Cia. Les Bambalines

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009
Va de Contes, 10 anys, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009
Contes de tardor, a càrrec de l'Albert Estengre "L'OCA D'OR"

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA
Un grup d'alumnes de l'escola ajudant a retolar la biblioteca Montfollet

AMICS I AMIGUES DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET

QUINA SORT TÉ LA BIBLIOTECA DE TENIR TANTES AMIGUES!

Aquí teniu les que formen part del taller d'etiquetatge i folrat de llibres.

DIBUIXOS DEL MONTFOLLET CURS 07-08 Autors: Alumnes de 5è

ACTIVITATS DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri CURS 2008-2009

ACTIVITAT INTERCULTURAL I FAMILIAR

El proper divendres 17 d'abril s'obrirà una nova secció a la Biblioteca Montfollet dedicada a contes i llibres en llengües diverses. Serà el RACÓ INTERCULTURAL.

LLegiu la notícia en el periòdic digital EL DIMONI de Santa Eugènia de Ter.

Per aquest motiu, unes mares de l'escola ens explicaran el conte de LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües diferents: català, castellà, anglès, àrab, rus i búlgar.

Mentre, pots escoltar i jugar amb aquest: EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

Gaudeix d'aquests vídeos i veuràs diverses versions del conte de la Caputxeta Vermella.

Diverteix-te! Fes ACTIVITATS JClic amb la CAPUTXETA VERMELLA:

EL CONTE (CPEE Mater Dei Girona)

LA CAPUTXETA VERMELLA

Crea un nou conte de la Caputxeta amb aquest HIPERCONTE

EXPOSICIÓ ESCOLAR de LLIBRES D'ARREU Escola Sant Jordi (Lleida)

- LA BIBLIOTECA MONTFOLLET ha elaborat amb el seu nou fons bibliogràfic una

GUIA DE LLIBRES ESCRITS EN DIVERSES LLENGÜES

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA
17 d'abril de 2009

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET
Dijous, 14 de maig de 2009, a càrrec de Pepa Llobet, amb recomanacions de llibres

MALETA TRANSOCEÀNICA DE LES CURIOSITATS

Activitat INTERCULTURAL per les FAMÍLIES: EL NADAL ARREU DEL MÓN


1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008

1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008
Contes científics amb la Sessi Sitjà

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008
Contes de tardor amb L'Espina de la Sardina

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008
Cistell de contes, a càrrec de Cia. La Perduda

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009
Endrapacontes, amb la Bel Conte

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009
Contes per a nens i nenes, a càrrec d'Ana Ribera

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009
Contes amb personatge: En Pinotxo, a càrrec d'ODO Teatre

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009
Contes d'animals d'arreu, a càrrec de Mariela Valiente