dissabte, 27 de març del 2010

LES AVENTURES D'EN MASSAGRAN


El 2010 se celebrarà l'Any Massagran amb motiu del centenari del naixement del personatge de ficció creat per l'escriptor Josep Maria Folch i Torres.

L'abril del 2010 farà cent anys que l'escriptor Josep Maria Folch i Torres va crear el personatge d'en Massagran, un enginyós antiheroi que s'ha convertit en un dels grans clàssics de la literatura juvenil catalana. El primer fulletó de les "Aventures extraordinàries d’en Massagran" es va publicar el 7 de maig de 1910.
L'Any Massagran retrà homenatge a aquest personatge de ficció que encara avui té un paper en l'animació catalana. L'Editorial Casals té els drets d'edició de l'àlbum del personatge. Els drets de propietat intel·lectual els té la Fundació Folch i Torres, que dirigeix Ramon Folch i Camarasa, un dels fills de Josep M. Folch i Torres. La fundació prepara una gran exposició sobre Josep Maria Folch i Torres (Barcelona, 1880-1950) i en Massagran, que començarà a Barcelona i que es podrà veure en diversos indrets de Catalunya, amb el suport de la Institució de les Lletres Catalanes.

També en col·laboració amb Edicions de l'Albí, de Berga, la fundació té previst reeditar dues obres de Folch i Torres, "Les formidables aventures d'en Pere Fi" i "L'extraordinària expedició d'en Jep Ganàpia".

Ramon Folch i Camarasa va adaptar al còmic les novel·les del seu pare sobre en Massagran, que el defineix com un antiheroi no violent que se'n surt com pot, fins i tot fent una mica de trampa a l'enemic, de manera que el lector pensa: això també ho podria fer jo. Ramon Folch recorda que "Les aventures extraordinàries d'en Massagran" va ser la primera novel·la d'aventures del seu pare escrita per als joves lectors i, a més, va ser un encàrrec. Va tenir tant d'èxit que es va anar reeditant contínuament, fins i tot després de la Guerra Civil, quan se'n feien impressions clandestines amb data d'abans de la guerra.





LLEGIU ELS CÒMICS D'EN MASSAGRAN:
UN GRAN AVENTURER CATALÀ!



INFORMACIONS DIVERSES:

En Massagran és un personatge creat per Josep Maria Folch i Torres, un noi alt com un sant Pau i fill d'un poblet de la costa catalana, que ha estudiat a la ciutat, però que es deleix per ser mariner.

Massagran és un aventurer que recorre el món acompanyat del seu gos Pum, veient-se involucrat en moltes peripècies.

Efectivament, en Massagran, de bon caràcter però llest com una mostela, s'embarca diverses vegades i aconsegueix viure aventures en llocs exòtics fins que arriba a ser capità.



En Massagran: un dels personatges més rellevants del còmic català.

Va ser publicat en forma de fulletó a "En Patufet" l'any 1910 amb dibuixos de Junceda (número 9 de la "Biblioteca Patufet", que va continuar al número 10: Noves aventures d'en Massagran) i es va convertir en un gran èxit, que de fet encara perdura, ja que ha donat origen a una sèrie publicada en forma de còmic i també en format televisiu.

En Massagran és un personatge molt popular de la literatura catalana creat per Josep Maria Folch i Torres que va ser adaptat al còmic al 1981 amb dibuixos de Josep Maria Madorell i guions de Ramon Folch i Camarasa, fill de l’autor literari del personatge.

La coneguda creació de l’escriptor Josep Maria Folch i Torres, que també ha estat portada a la televisió i al teatre, va protagonitzar tot un seguit d’àlbums publicats per l’Editorial Casals.


CONSULTEU LA VIQUIPÈDIA per cercar més informació.


ELS MISSATGES D'EN MASSAGRAN, centre d'interès pels alumnes de Cicle Mitjà.


GUIA DE LECTURA DE LA PEL·LÍCULA "LES AVENTURES D'EN MASSAGRAN"


SÈRIE DE DIBUIXOS ANIMATS A TV3


VÍDEO DE LES AVENTURES D'EN MASSAGRAN

Sèrie de dibuixos animats adaptació dels còmics de Ramon Folch i Camarasa i Josep Maria Madorell basats en la novel·la original de Josep M. Folch i Torres, il·lustrada per Joan G. Junceda. Narra les aventures d'un xicot amant del mar i els viatges, i es passeja per tot el món coneixent tot tipus de gent i de cultures.

Segueix les aventures d'aquest mariner amant del mar, dels vaixells i dels animals. Descobreix com la fal·lera de navegar el porta a terres exòtiques, on coneix tota mena d'animals salvatges i de tribus indígenes.

Gandul i poca traça, la bona sort i el seu enginy li permeten sortir-se sempre amb la seva sense haver de fer cap esforç!


EN MASSAGRAN AL TEATRE NACIONAL DE CATALUNYA (2006)

SPOT PUBLICITARI D'EN MASSAGRAN AL TNC


NÚVOL D'ETIQUETES

acollida (3) activitats (501) aigua (7) ajuts (2) animals (6) aniversari (23) arbres (10) art (1) astronomia (36) auca (5) autor (121) autors (1) barri (39) benvinguda (3) biblioteques (476) biografia (2) blocs (48) cançó (44) cantata (1) carnaval (13) castanyada (1) catàleg (20) Catalunya (33) cel (3) cercador (12) ciència (20) cinema (28) circ (1) ciutat (52) còmic (38) concurs (63) consell (30) conte Montfolllet (2) contes (166) cultura (22) cursos (29) dansa (2) diari (13) dibuixos animats (8) discriminació (2) dites (4) dones (2) drets consumidors (1) drets humans (12) drets infants (22) drets lector (4) ebooks (1) ecologia (7) editorials (48) educacio (37) educació (17) efemèrides (201) emergència (6) endevinalla (14) escola (301) escriptura (28) espectacles (7) esport (1) estiu (55) excursions (4) experiments (1) exposicions (53) extraescolar (153) famílies (120) festes (237) filosofia (2) fira (21) flors (13) fotografies (14) història (7) hort (2) il·lustracions (16) incendis (1) interculturalitat (14) internet (151) internet. (1) inundacions (2) joc (63) jocs (2) jocs florals (20) jornades (53) lectura (447) literatura (199) llegenda (27) llengua (78) llibreries (20) llibres (409) lluna (2) màgia (1) matemàtiques (8) medi ambient (14) mestres (11) Miquel Desclot (8) museus (12) música (28) nadal (74) narració (2) notícies (44) observació (3) pau (35) planistel (2) plantes (6) plàstica (36) poesia (116) premi (41) primavera (8) programa activitat (135) programes (33) projecte (97) prosa (4) puntedu (5) punts de llibre (18) quaresma (4) ràdio (5) recepta (4) recursos (110) recursos educatius (437) revistes (23) salut (1) TAC (10) taller (56) tardor (15) tardor Montfalgars (1) teatre (9) temps (4) tic (25) titelles (1) tradicions (73) turisme (3) vídeos (148) xarxa (2) xerrades (26)

CONSULTEU ELS CONTINGUTS ARXIVATS!

[+/-]

CONSULTEU PER ETIQUETES TEMÀTIQUES (clica botó +/-)

COMPTADOR DE VISITES

QUÈ FEM A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET?

PANORÀMIQUES DEL MÓN

PANORÀMIQUES DEL MÓN
FOTOS 360º Magnífiques per a observar imatges tot girant al seu voltant

QUINA HORA ÉS A LA RESTA DEL MÓN?

QUIN TEMPS FA A GIRONA?

Temps a Girona

QUIN TEMPS FA?

QUIN TEMPS FA ?

EL TEMPS A CATALUNYA amb el METEOSAT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT

INFORMACIÓ DEL TRÀNSIT
S'hi plasmen obres, incidències, informació dels radars i punts negres...

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT

SERVEI CATALÀ DE TRÀNSIT
Amb mapes informatius sobre l'estat del trànsit, consells...

ACTIVITATS EXTRAESCOLARS 2009-2010 de la BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri

FESTA FI DE CURS - TEATRE

FESTA FI DE CURS - TEATRE
Grup de teatre extraescolar d'alumnes de Cicle Mitjà de l'Escola Montfalgars

FESTA FI DE CURS - CORAL

FESTA FI DE CURS - CORAL
Coral de l'escola de música Claudefaula

HORA DEL CONTE - JUNY 2010

HORA DEL CONTE - JUNY 2010
Fem-nos a la mar!, a càrrec de la Sessi Sitjà

HORA DEL CONTE - MAIG 2010

HORA DEL CONTE - MAIG 2010
Història d'en Pepito Gota, a càrrec de Cia Borinot Groc

LA MALETA FANTÀSTICA

LA MALETA FANTÀSTICA
Dibuix antic de QUIM BOU cedit a la gent de la Bibioteca Antònia Adroher de Girona.

LA MALETA FANTÀSTICA DE PEPA CONTES A LA BIBLIOTECA MONTFOLLET!

" Viatjant per un món de contes, la maleta em porta l'equipatge imprescindible... A la maleta hi porto joies, diamants i perles, els meus contes preferits i les novetats que més em sedueixen del moment..."

Amb la proximitat de St. Jordi, la biblioteca Montfollet us volem oferir un espai de foment de la lectura compartit per a tota la família.

La Maleta Fantàstica, recollirà una selecció d'aquells llibres de literatura infantil del gènere de Fantasia que considerem especialment recomanables per la seva qualitat i que podreu trobar a les biblioteques i llibreries.

La Pepa ens acompanyarà en aquest viatge a través dels contes mostrant i explicant els secrets de la seva maleta.

Es recomanaran llibres per a nens i nenes fins a 10 anys.

La Maleta Fantàstica és una enriquidora activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia. Llibres fantàstics, molt ben il·lustrats, amb textos imaginatius que faran les delícies de grans i petits.


HORA DEL CONTE - ABRIL 2010

HORA DEL CONTE - ABRIL 2010
LA MALETA FANTÀSTICA. Activitat familiar de recomanació de llibres de fantasia, per Pepa Llobet.

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010

HORA DEL CONTE - FEBRER 2010
El Rei Carnestoltes i altres contes disfressats, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2009
Conte d'hivern, a càrrec de Cia. Les Bambalines

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009

HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2009
Va de Contes, 10 anys, a càrrec de VA DE CONTES

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009

HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2009
Contes de tardor, a càrrec de l'Albert Estengre "L'OCA D'OR"

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA

AJUDANTS DE LA BIBLIOTECA
Un grup d'alumnes de l'escola ajudant a retolar la biblioteca Montfollet

AMICS I AMIGUES DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET

QUINA SORT TÉ LA BIBLIOTECA DE TENIR TANTES AMIGUES!

Aquí teniu les que formen part del taller d'etiquetatge i folrat de llibres.

DIBUIXOS DEL MONTFOLLET CURS 07-08 Autors: Alumnes de 5è

ACTIVITATS DE LA BIBLIOTECA MONTFOLLET oberta al barri CURS 2008-2009

ACTIVITAT INTERCULTURAL I FAMILIAR

El proper divendres 17 d'abril s'obrirà una nova secció a la Biblioteca Montfollet dedicada a contes i llibres en llengües diverses. Serà el RACÓ INTERCULTURAL.

LLegiu la notícia en el periòdic digital EL DIMONI de Santa Eugènia de Ter.

Per aquest motiu, unes mares de l'escola ens explicaran el conte de LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües diferents: català, castellà, anglès, àrab, rus i búlgar.

Mentre, pots escoltar i jugar amb aquest: EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

Gaudeix d'aquests vídeos i veuràs diverses versions del conte de la Caputxeta Vermella.

Diverteix-te! Fes ACTIVITATS JClic amb la CAPUTXETA VERMELLA:

EL CONTE (CPEE Mater Dei Girona)

LA CAPUTXETA VERMELLA

Crea un nou conte de la Caputxeta amb aquest HIPERCONTE

EXPOSICIÓ ESCOLAR de LLIBRES D'ARREU Escola Sant Jordi (Lleida)

- LA BIBLIOTECA MONTFOLLET ha elaborat amb el seu nou fons bibliogràfic una

GUIA DE LLIBRES ESCRITS EN DIVERSES LLENGÜES

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA

EL CONTE DE LA CAPUTXETA VERMELLA
17 d'abril de 2009

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

LA CAPUTXETA VERMELLA en sis llengües

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET

ACTIVITAT FAMILIAR AL MONTFOLLET
Dijous, 14 de maig de 2009, a càrrec de Pepa Llobet, amb recomanacions de llibres

MALETA TRANSOCEÀNICA DE LES CURIOSITATS

Activitat INTERCULTURAL per les FAMÍLIES: EL NADAL ARREU DEL MÓN


1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008

1ª HORA DEL CONTE - OCTUBRE 2008
Contes científics amb la Sessi Sitjà

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008

2ª HORA DEL CONTE - NOVEMBRE 2008
Contes de tardor amb L'Espina de la Sardina

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008

3ª HORA DEL CONTE - DESEMBRE 2008
Cistell de contes, a càrrec de Cia. La Perduda

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009

4ª HORA DEL CONTE - GENER 2009
Endrapacontes, amb la Bel Conte

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009

5ª HORA DEL CONTE - FEBRER 2009
Contes per a nens i nenes, a càrrec d'Ana Ribera

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009

6ª HORA DEL CONTE - MARÇ 2009
Contes amb personatge: En Pinotxo, a càrrec d'ODO Teatre

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009

7ª HORA DEL CONTE - ABRIL 2009
Contes d'animals d'arreu, a càrrec de Mariela Valiente